Pateicoties Rīgas domes un Rīgas Brīvostas atbalstam, Rīgas Futbola akadēmijas projekta ietvaros talantīgākajiem futbolistiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem tiek nodrošināta iespēja kvalitatīvi pilnveidot savas futbola prasmes un iemaņas Latvijas nacionālās izlases trenera Aleksandra Starkova vadībā.

Otrdien, 14. martā, plkst. 12:00 Rīgas Futbola akadēmija “Elektrum” Olimpiskā centra futbola zālē (Grostonas ielā 6b, Rīgā) uzsāka savu ceturto sezonu. Rīgas Futbola akadēmijas sezona tika atklāta ar atvērtu treniņu un fotografēšanos.

Saskaņā ar tradīciju Rīgas Futbola akadēmijas sezonu atklāja Rīgas pilsētas vicemērs Andris Ameriks, kurš ir viens no šī projekta dibinātājiem. Rīgas Futbola akadēmijas atklāšanas pasākumā piedalījās arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece, Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja Dina Vīksna un Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars, kurš regulāri piedalās Rīgas Futbola akadēmijas pasākumos.

Visas futbola sezonas garumā Rīgas talantīgākajiem futbolistiem papildus treniņiem futbola klubos tiek organizētas nodarbības, kas vērstas uz viņu individuālās meistarības attīstību. Rīgas Futbola akadēmijas ietvaros ir iespēja attīstīties ne tikai futbolistiem, bet arī treneriem, kas piedalās projektā. Bijušais Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs personīgi seko katram programmas dalībniekam un trenerim, maksimāli sekmējot viņa attīstību.